Tussentijdse evaluatie van behandeling

In principe wordt er tijdens de eerstelijnsbehandeling en ook tijdens latere lijnen van behandeling tussentijds een FDG-PET- met low dose CT-scan van hals, thorax en abdomen verricht.

De FDG-PET- en CT-scan dienen volgens repectievelijk de Deauville- en Lugano criteria beoordeeld te worden. Zie Respons criteria

Eindevaluatie van behandeling

In principe dient er 4-6 weken na einde chemotherapie (bij uitgebreid stadium) en 2-3 maanden na de laatste radiotherapie (bij beperkt stadium) een 'end of treatment' FDG-PET- met low dose CT-scan van hals, thorax en abdomen gemaakt te worden.

Bij beperkt stadium (I en II) is, indien de interim FDG-PET-scan negatief is, een plannings-CT-scan ten behoeve van de radiotherapie voldoende. Indien er op de plannings-CT-scan nog wel vergrote klieren te zien zijn, kan overwogen worden om na de radiotherapie nog een CT-scan te herhalen, als uitgangssituatie voor verdere follow up.

Bij gevorderd stadium dient er aan het einde van de behandeling wel een FDG-PET met low dose CT-scan gemaakt te worden, ook indien de interim scan negatief is. 

De FDG-PET- en CT-scan dienen volgens repectievelijk de Deauville- en Lugano criteria beoordeeld te worden. Zie Respons criteria

Indien het resultaat van de scan aanleiding geeft tot tweedelijns salvage chemotherapie dan wordt histologische bevestiging van de persisterende/progressieve ziekte geadviseerd.

Diagnostiek tijdens follow up na behandeling

Poliklinische controles

Frequentie:

  • Eerste en tweede jaar: eenmaal per 3 maanden
  • Derde jaar: eenmaal per 4 maanden
  • Vierde jaar: eenmaal per 6 maanden 
  • Vanaf vijfde jaar: verwijzen naar de BETER poli

Bij anamnese speciale aandacht voor B-symptomen.

Bij lichamelijk onderzoek speciale aandacht voor klieren, milt en lever.

Laboratoriumonderzoek

Bloed, standaard:

  • Volledig bloedbeeld inclusief automatische differentiatie
  • Chemie: kreatinine, LDH

Beeldvorming

Op indicatie.

 

Ga terug naar de HL homepage of lees meer over HL:

Ga terug naar de algemene homepage Behandelprotocollen